Zoeken in deze blog

Missie en doelen


Samen op weg naar herstel bij eetstoornissen

De vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is. De Vereniging ANBN bestaat sinds 1980 en heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Centraal staat zelfhulp bij eetstoornissen: mensen helpen mensen.

Een beetje geschiedenis…

In 1980 verzamelden een aantal ouders van personen met anorexia nervosa zich voor het eerst om een eigen zelfhulpgroep op te starten. Zij gaven een tijdschrift uit (Antenne) en organiseerden praatgroepen voor en door ouders.

Na een aantal jaren kreeg ook de eetstoornis boulimia nervosa meer bekendheid, wat leidde tot een naamsverandering. Van “Vereniging Anorexia Nervosa” werd het “Vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa”.
Sinds eind de jaren ’90 vond een steeds groter aantal mensen met een eetstoornis de weg naar ANBN. Zo werd voor hen een online forum opgezet en organiseerden vrijwilligers regelmatig uitstappen om lotgenoten te ontmoeten.

Vanaf de opening van het Inloophuis in Leuven in 2005 deden steeds meer mensen een beroep op de vrijwilligers van ANBN. De vereniging bereikte hiermee een breder publiek: mensen met andere vormen van eetstoornissen, familieleden en vrienden, scholieren, studenten, scholen en andere verenigingen.

Over onze missie en visie en de waarden die wij als vereniging willen uitdragen kan je hier meer lezen.

Dankzij de financiële steun van de Nationale Loterij, de ledenbijdragen en de organisatie van eigen evenementen kan de vereniging haar activiteiten organiseren en verder uitbouwen.

Geen opmerkingen: