AN-BN is de enige zelfhulpvereniging in Vlaanderen waar zowel mensen met een eetstoornis terechtkunnen, als mensen uit de omgeving (ouders, partners, broers, zussen, vrienden, leerkrachten enz.).
Onze
vereniging biedt wel een aantal activiteiten aan specifiek voor mensen met een
eetstoornis en hun omgeving.
Via onze website (www.anbn.be) kunnen mensen contact zoeken met lotgenoten op een forum. Dit is een soort virtuele ontmoetingsplaats waar mensen elkaar kunnen steunen en informatie kunnen uitwisselen. Onze beheerders houden de communicatie dagelijks in de gaten, zodat er geen negatieve kritiek wordt gegeven of geen gewichten worden genoemd. Wij zijn een vereniging die mensen wil helpen om beter te worden, niet om ziek te blijven (wat pro-ana sites wel doen). Elke week is er ook de mogelijkheid om te chatten op maandagavond.
Verder hebben wij in Leuven een Inloophuis. Elke woensdagnamiddag kan iedereen daar vrijblijvend naartoe komen om eens met een ervaringsdeskundige te praten, om vragen te stellen over eetstoornissen, risicofactoren en gevolgen of behandelmogelijkheden of om vb. boeken uit te lenen.
Daarnaast is er ook elke maand een open inloopmoment, elke derde zaterdag van de maand van 14u. tot 18u. Regelmatig start er een nieuwe gesloten praatgroep voor mensen met een eetstoornis. Deze bijeenkomsten worden geleid door een ervaringsdeskundige en kunnen zinvol zijn als bron van steun en eventueel als aanvulling op therapie. Een overzicht van de activiteiten kan u vinden in de agenda op onze website.
Wie niet tot in Leuven geraakt kan een bezoek brengen aan één van onze deelwerkingen: in Gent, Westende en vanaf 2017 ook in Antwerpen. Een andere optie is een bezoek brengen aan de Inloopmobiel Eetstoornissen. Dit rijdend informatie- en gesprekscentrum rijdt regelmatig doorheen heel Vlaanderen.
Wat wij verder ook kunnen aanbieden is een lijst van hulpverleners (psychologen, psychiaters en voedingsdeskundigen) die gespecialiseerd zijn in de eetstoornis-problematiek. Ik weet niet of zij intussen nog psychologische hulp heeft, maar wij raden eigenlijk iedereen aan om in een therapie te werken naar genezing (of verbetering en meer levenskwaliteit). Als zij daar nood aan heeft, kunnen we dus zo'n lijst opsturen. Daarvoor stuur je een mailtje naar info@anbn.be met de vermelding van de regio of postcode waar je een hulpverlener zoekt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten