Zoeken in deze blog

maandag 14 mei 2012

Waar vind ik goede Engelstalige informatie?

UK
Onze zustervereniging in het Verenigd Koninkrijg is B-EAT.
Zij bieden hulplijnen, online ondersteuning en zelfhulpgroepen aan, verspreid over heel het VK.
Voor professionele hulp kan je terecht bij het National Centre for Eating Disorders.

Ireland
In Ierland vind je informatie bij het Eating Disorders Resource Centre of Ireland.

USA
In de United States of America vind je de organisatie Something Fishy. Je vindt er heel wat informatie over eetstoornissen, hoe je iemand met een eetstoornis kan helpen en lotgenotencontact. Wie een overzicht zoekt van hulpgroepen in een bepaalde staat vind daarover meer informatie bij EatingDisordersOnline.
Ook de National Eating Disorders Association (NEDA) ondersteunt mensen in het zoeken naar informatie en hulp. Wie graag op een anonieme manier aan zijn eetstoornis werkt kan terecht bij de Eating Disorders Anonymous groep (vergelijkbaar met de Anonieme Alcoholisten of de Anonieme Overeters, maar dan online).
De organisatie Womens Health geeft meer informatie over eetstoornissen en lichaamsbeeld.

Canada
In Canada biedt het National Eating Disorder Information Centre (NEDIC) heel wat informatie over de problematiek. Daarnaast bestaat er ook de Canadian Mental Health Association (CMHA).

Australia
In Australië vind je informatie over eetstoornissen bij Eating Disorders Victoria (EDV). In sommige andere regio's van Australië vind je aparte organisaties. De links hiernaar vind je hier.

International Organisations
Informatie over de internationale organisatie voor professionals die zich specialiseren in eetstoornissen is de Academy for Eating Disorders (AED).
Het National Institute for Health and Clinical Excellence, kortweg NICE, geeft o.a. internationale richtlijnen uit voor het behandelen van eetstoornissen. Ook de American Psychological Association (APA) geeft richtlijnen voor criteria (de "DSM") en behandeling van eetstoornissen.

Geen opmerkingen: