Zoeken in deze blog

woensdag 16 mei 2012

Behandelt AN-BN ook mensen?

Behandelen jullie ook echt patiënten met een eetstoornis?

Onze Vereniging bestaat uit ervaringsdeskundige vrijwilligers. Dat wil dus inderdaad zeggen dat wij enkel lotgenotencontact aanbieden aan (ex-)patiënten, maar ook aan koppels, partners en ouders. Ook studenten en andere mensen die informatie zoeken over eetstoornissen zijn welkom. Onze vrijwilligers spreken vanuit hun eigen ervaringen, maar hebben ook kennis over eetstoornissen in het algemeen. Dit helpt hen om vanuit hun ervaringskennis in te spelen op de vragen die men stelt, maar het stelt hen ook in staat om zich goed te kunnen inleven in de ervaringen van onze bezoekers.
 
Voor therapie of behandeling kan je echter niet bij onze vereniging terecht, maar wij kunnen je wel aan adressen helpen van professionele hulpverleners die gespecialiseerd zijn in het werken met mensen met eetstoornissen. Als je op zoek bent naar zo'n hulp, kan je altijd een mailtje sturen naar info@anbn.be waarin je aangeeft voor welke regio je hulp zoekt (vb. regio Gent of vb. stad Aalst). 

Wie nog niet goed weet of therapie iets voor hem is, kan instappen in het WOP-project: What's on your plate? Dit project geeft mensen de kans om gedurende 4 gesprekken op zoek te gaan naar: wat is er aan de hand, waar wil ik aan werken en op welke manier wil ik dat doen. Het is met andere woorden een kortdurend traject waarbij je kan leren om doelen te stellen bij het werken aan de eetstoornis.   

 

Geen opmerkingen: