Zoeken in deze blog

dinsdag 29 april 2014

Zelftest - Engelstalig

In de beginfase van je eetstoornis (en soms ook bij een herval) is het vaak moeilijk om voor jezelf te erkennen dat er meer aan de hand is dan 'alleen wat op je lijn willen letten'. Dat is ook niet zo onlogisch, omdat in onze maatschappij zoveel mensen bezig zijn met diëten. Wat maakt dan het verschil uit tussen 'normaal ' (di)eetgedrag en een eetstoornis?Wat mij persoonlijk geholpen heeft in deze fase, is het invullen van een zelftest. Op het moment zelf denk je vaak dat het allemaal wel meevalt, dat anderen er zoveel slechter aan toe zijn, of dat je er nog niet zo erg aan toe bent als die ene persoon waar je een artikel van gelezen hebt of een interview of film over gezien hebt... Aan de hand van de resultaten van zo'n zelftest krijg je toch een objectiever beeld van wat er aan de hand is. Het geeft je daarbij meteen ook al wat thema's mee waar je mee in de knoop zit en waar je hulp bij zou kunnen zoeken, of waar je zelf mee aan de slag kan gaan.

Zo'n vragenlijst kan natuurlijk het oordeel van een daarvoor opgeleide professionele hulpverlener niet vervangen, maar het kan je wel helpen om je moeilijkheden ernstig te nemen. Als jij ervaart dat gedachten over wat je mag eten, hoe je eruit ziet of hoe anderen over je denken jou teveel in beslag nemen is het altijd zinvol om daarmee verder te gaan en er niet alleen mee te blijven rondlopen.

Een internationaal erkende en gevalideerde vragenlijst is de EAT-26: Eating Attitudes Test met 26 vragen. Deze test wordt vaak gebruikt in onderzoek om in te schatten hoe ernstig iemands eetproblemen zijn.

Je kan hem hier online invullen. 

Andere zelftests vind je via de link rechts bovenaan deze blog.

Geen opmerkingen: