Zoeken in deze blog

woensdag 16 mei 2012

Bestaan er geen producten om genezing sneller te laten gaan?

Bestaat er geen product dat het hongeridee indijkt? Zoiets als cocaïne, maar dan geen drugs. Iets dat enkele weken stand houdt, zodat je een ander eet- en leefpatroon kunt creëren? Ik herval steeds na een 2-tal dagen, heb al 18 jaar last en haat de roofbouw op mijn lichaam.

Hoezeer alle producten zichzelf ook proberen te verkopen als "snel slank-makers", is er eigenlijk niets dat effectief werkt. Van sommige producten zal je iets vermageren, maar zolang er niets aan je eet- en leefpatroon verandert, heeft dat echt geen effect.
Je zegt dat je al 18 jaar problemen hebt. Om wat voor problemen gaat het dan? Een eetstoornis is een heel ernstige ziekte, waarbij het vaak (zo niet altijd) nodig is om professionele hulp in te schakelen. Soms ook is intensieve therapie of opname noodzakelijk om het doorheen de jaren opgebouwde patroon te kunnen doorbreken en om weer op een gezonde(re) manier met eten om te gaan en in het leven te staan. Heb je zo'n hulp (gehad)?
Bij mensen met boulimia nervosa wordt wel eens gebruik gemaakt van bepaalde soorten antidepressiva ter ondersteuning van de therapie. Uit onderzoek blijkt dergelijke medicatie een effect te hebben op het aantal en de hevigheid van eetbuien.
Toch bestaan er jammer genoeg nog geen pilletjes om dit probleem van de ene dag op de andere op te lossen. Laat je dus niet vangen door allerlei vage beloftes. Wellicht heb je intussen al zoveel uitgeprobeerd, terwijl uiteindelijk toch niets écht effect had (of toch niet het effect dat je verwachtte - en is dat wel realistisch?)...
Ik hoop dat je hier toch een klein beetje antwoord hebt gevonden. Misschien is het helemaal niet wat je hoopte (liever had je hét wondermiddel te horen gekregen), maar ik ga niet liegen: er is geen eenvoudige weg om er vanaf te geraken. Bespreek dit met iemand (liefst een hulpverlener, zoals je huisarts of therapeut) uit je omgeving.

Geen opmerkingen: