Zoeken in deze blog

woensdag 16 mei 2012

Pro-ana-sites blokkeren?

Mijn dochter van 14 heeft sinds een paar maanden anorexia en is in ambulante therapie. De therapeute heeft ons aangeraden om de pro-ana sites op haar computer te blokkeren maar kon geen concrete oplossing geven hiervoor. Tot hiertoe kwamen we enkel te weten hoe we sites i.v.m. geweld, seks,.. in het algemeen kunnen blokken maar vonden niets over pro-ana sites. Kunt u ons helpen ?

Als vereniging gaan we niet volledig akkoord met deze aanbeveling. Jongeren die gevoelig zijn voor bepaalde invloeden, zullen steeds via allerlei media (chatten, tv, tijdschriften, sms) in contact komen met bepaalde informatie die een nadelige invloed kan hebben. U kan uw dochter hiervoor nooit compleet afschermen ook al begrijp ik uw bezorgdheid over ‘slechte invloeden’.
Veel beter is haar te leren hier op een kritische en gezonde manier mee om te gaan. Belangrijk is ook dat het allemaal bespreekbaar blijft in een sfeer van vertrouwen. Bezorgdheid wordt soms te snel wantrouwen en dat zou de verkeerde reactie zijn. Ik hoop dat u uw bezorgdheid op een open wijze met uw dochter kunt bespreken.

2 opmerkingen:

Lienie zei

Met het programma child control kan je zelf de trefwoorden ingeven die niet op een site mogen voorkomen. Het systeem is vrij waterdicht. Het blokkeert eerder teveel dan te weinig. Het gaat bijvoorbeeld ook een site met echte zelfhulp blokkeren als daar dezelfde trefwoorden op staan.

Vereniging AN-BN zei

Bedankt voor de zeer nuttige aanvulling Lienie!